Ania Starmach podrzuca przepis na wiosenny obiad. Zrób przepyszne placuszki z cukinii!

Na zewnątrz robi się coraz cieplej, drzewa się już zazieleniła, a kwiaty kwitną. A co za tym idzie coraz bardziej mamy ochotę na lekkie posiłki. Ania Starmach ma dla was przepis na wiosenne placuszki z cukinie. Są lekkie, pyszne, szybkie i łatwe do zrobienia!

Składniki

2 cukinie
80 g mąki
1 jajko
1 jogurt naturalny
koperek
olej do smażenia
duża szczypta soli

Sposób przygotowania

Cukinie zetrzyj na tarce o grubych oczkach, przełóż do miski.
Do cukinii dodaj rozbełtane jajko, sól, stopniowo dodawaj mąkę.
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju, cukiniowe ciasto nakładaj łyżką.
Smaż około 2 minuty z każdej strony.
Po usmażeniu odsącz nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.
Placuszki podawaj z łyżką jogurtu i koperkiem.

Oceń ten artykuł 0 0