Kuchenne rewolucje. "Kuźnia Smaków" teraz "Prosto od serca". Działa?

Magda Gessler w Kuźni Smaków. Jak poszło? Restauracja przeszła niemałą metamorfozę. Od wystroju po nazwę. Prosto od serca. Co po programie?

Co poszło nie tak?

Magda Gessler pojawiła się w Sokołowie Podlaskim. Kuchnia wysokich lotów? Jak się okazuje, nie do końca… A co po rewolucji? 100 km na wschód od Warszawy Marta prowadzi swoją wymarzoną Kuźnię SmakówByła kelnerką, została właścicielką. 34-latka razem z lojalnie wspierającym ją mężem Czarkiem wzięli kredyt. 300 tysięcy złotych. Do spłacenia zostało już tylko lub aż... 100 tysięcy złotych. Problem jest jeden. Oszczędności maleją, a restauracja nie przynosi dochodów. Trzeba do niej dokładać. Dlaczego? Marta nie wie. Jest dumna ze swojej załogi: szefowej kuchni i teściowej – Marioli, kucharki Ewy, Dorotki i Grażynki. Liczy, że Magda Gessler nią „wstrząśnie”. Pomoże?

Danie jest jedno z najgorszych, jakie jadłam w życiu, bez soli, bez smaku – powiedziała na samym początku Gessler.

Kciuk w dół? Po rewolucji coś się zmieniło?

Mąż wspiera Martę

Kuźnia Smaków z początku ciemna, ponura nabrała kolorów miłości. Róże, ciepło  – śmietanka, fuksja na ścianach, zasłonki w oknach, różowa zastawa i fotografie zakochanych. Zakochani są w sobie również właściciele. Czarek wspiera żonę. Pomaga jej.

Jak ona się uśmiecha to i ja się uśmiecham. […] Przecież wiesz, że dla siebie wszystko – mówił.

Cała załoga rzetelnie przykładała się do pracy i wykonywała polecenia znanej w całej Polsce „kreatorki smaku”. Determinacja i walka o lepsze jutro. I choć na początku nie szło im najlepiej, wyszli na prostą. O wywracaniu stołu, tłuczeniu talerzy, rozsypywaniu przypraw w czystej kuchni pozostało jedynie wspomnienie. W menu: sałatka ziemniaczana z kwiatkami kalafiora, z porem, botwina, polędwica w sosie miłosnym, czyli lubczykowym, cukinia faszerowana serem korycińskim. Kuźnia Smaków zmieniła się w Prosto od serca. Marta zaczęła wierzyć w sukces. Wszystko się uda? Kolacja była, byli również zadowoleni goście. Na zewnątrz pojawił się ogródek.

Jedzenie musi smakować jeżeli jest robione prosto od serca – stwierdziła Magda Gessler.

Jaki werdykt?

Pojawiła się 9 tygodni później. Menu zeskanowała kodem QR – zresztą tak, jak sugerowała właścicielom na samym początku. Czeka na zamówienie. 33-letni Czarek „przeżywa katusze”. Zestresowany, ciężko oddycha, składa ręce, nie wie, co ze sobą zrobić.

Nie wiadomo czy posmakuje, czy nie posmakuje. Dziewczyny serce całe wkładały w te dania, w te obiady – przyznał.

Jest werdykt. Deser pyszny, botwina idealna, strogonow, jak zaznaczyła Magda Gessler, zapaćkany, wygląda brzydko. Bardzo smaczna polędwica i sos, sałatka do małej poprawy. Ostatecznie? „Jest naprawdę przepysznie”. W restauracji – rodzinna atmosfera i dbałość o jakość.

Jest miłośnie, radośnie, kolorowo i smacznie – mówiła znana restauratorka.

Co dalej?

A co po Kuchennych rewolucjach? Lokal dalej działa. 343 opinie Google – średnia 4,5 gwiazdki. Na Facebooku polubiło ich 3909 osób.

Magda Gessler nie zwalnia tempa!

11 lat Kuchennych rewolucji. Ogarnęły całą Polskę? Ponad 250 przeprowadzonych rewolucji, tysiące przepisów. Zmiany nie tylko w wystroju lokalu, ale również w myśleniu właścicieli restauracji na terenie całej Polski. Pandemia tylko pogłębia kryzys w branży. Magda Gessler bezkompromisowa, kontrowersyjna. Wie, że zaufały jej miliony ludzi. Przed znaną restauratorką nowe wyzwania. Jak poradzi sobie w nowej rzeczywistości? 23 sezon.

Królowa TVN-u nie zwalnia tempa! - czytamy w opisie programu.

Kuchenne rewolucje w Kuźni Smaków. Osiągnęli dno?
Sokołów Podlaski i Kuźnia Smaków. 34-letnia Marta nie wie, co robi źle. Chce, żeby Magda Gessler nią "wstrząchnęła". Właścicielka razem z mężem wzięli kredyt. 300 tysięcy złotych. Do restauracji muszą dopłacać. Był "luzik",...

Oceń ten artykuł 0 0