Magda Gessler ma takie zdanie o potrawach na Wielkanoc. Stawia sprawę jasno

Zbliża się Wielkanoc, a co za tym idzie – zaczynamy zastanawiać się, jakie potrawy podać na stół. Magda Gessler w jednym z ostatnich wywiadów powiedziała, na co zwrócić uwagę i czego unikać.

Baranowski/AKPA

„Kuchenne rewolucje” emitowane są od 2010 roku

Magda Gessler prowadzi „Kuchenne rewolucje” od 2010 roku. Przez te lata pomogła wielu restauracjom, jednocześnie stając się osobom, której warto zaufać w kwestiach żywieniowych. Obecnie trwa już 28. sezon show. Jest także jurorką „MasterChefa” i właścicielką oraz współwłaścicielką kilkunastu restauracji.

Wielkanoc w wydaniu Magdy Gessler

W rozmowie z portalem „Fakt” zwróciła uwagę na jakość mięs. Poradziła, żeby „szynka była naprawdę szynką”, czyli aby była w najlepszym wydaniu. Warto zastanowić się, skąd ją weźmiemy. Magda Gessler podaje kilka opcji.

Na Wielkanoc nie podawajmy tego, co codziennie. Czyli może jednak warto pościć, żeby później zjeść szynkę. Tylko żeby ta szynka była naprawdę szynką. Trzeba poszukać jej w najlepszym wydaniu. Może ktoś ją urządzi dla nas z najbliższej rodziny? Może gdzieś ją znajdziemy w idealnej formie?

Po to Magda Gessler radzi nie sięgać

Gwiazda zaleca również, by nie sięgać jedynie po drób, ale spróbować też czegoś innego. Gessler poleca na przykład białą kiełbasę – można zrobić ją samemu lub zamówić, ale jedynie tam, gdzie jest faktycznie biała, a nie „różowa z saletrą”. Do upieczonego boczku najlepszy według niej jest chrzan. Wspomniała także o „klasykach”, o których trudno zapomnieć w polskiej kuchni w święta. Chodzi oczywiście o sałatkę jarzynową i jajka faszerowane.

Jeżeli naprawdę się tego przyłożymy od serca, to nie musi być tego dwieście. Niech będzie osiem dań, ale za to genialnych.

Autor: Natalia Zoń

Komentarze
Czytaj jeszcze: