"MasterChef". Za nami pierwszy odcinek nowej edycji. Komu jury wręczyło legendarnego "fartucha"?

W jesiennej ramówce TVN nie zabrakło kolejnego sezonu kulinarnego show, które pokochali Polacy. Wczoraj premierę miał pierwszy odcinek 8. edycji "MasterChefa". Kto otrzymał od jury "fartucha" i przeszedł do kolejnego etapu walki o miano najlepszego kucharza?

Kulinarne show

MasterChef to program, który pozwala z amatorskiego kucharza, stać się prawdziwym mistrzem. Uczestnicy konkursu podczas całego programu mierzą się z wieloma ciężkimi, kulinarnymi zadaniami. Spośród nich, jury w składzie - Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran – wybiera tego najlepszego, który dostaje miano polskiego Masterchefa! 

Nowa edycja programu

Nowa edycja programu nie będzie gorsza od poprzednich. Jury uczestnikom kulinarnego konkursu będzie stawiać coraz to trudniejsze zadania. W jednym z odcinków kandydaci na polskiego „MasterChefa” przeniosą się do czasów PRL-u, w jeszcze innym czeka ich poważne wyzwanie – będą musieli przygotować trzydaniowy obiad dla…teściowej! Kto poradzi sobie z tymi zadaniami? Tego dowiemy się już wkrótce!

Pierwszy odcinek 8.edycji "MasterChefa"

Na początku kulinarnego show Magda Gessler ostrzegła uczestników, ze 8. edycja będzie wyjątkowo trudna, ponieważ poprzeczka jest już wysoko postawiona za sprawą uczestników wcześniejszych edycji. Do rozdania jury ma kilkadziesiąt fartuchów, które są przepustką do kolejnego etapu, w tym złote, które przenoszą kucharza od razu do finałowej czternastki.


W pierwszym odcinku uczestnicy zostali podzieleni na 4-osobowe grupy – każda z nich otrzymała inne kulinarne zadanie.Głównym składnikiem potrawy, jaką miała przygotować pierwsza grupa była czekolada. Słodkości, jakie przyrządzili, zachwyciły jury do tego stopnia, że postanowili wręczyć fartuch wszystkim członkom grupy. Kolejna czwórka miała przygotować danie, którego bohaterem były ziemniaki.  Z tej grupy do kolejnego etapu programu przeszła Michalina Trzaska i Magda Waś, która otrzymała złoty fartuch. Tematem kolejnej konkurencji była komosa ryżowa, która przeraziła większość uczestników.

Kolejne grupy miały za zadanie przygotować danie z udziałem mąki, ryb, mięsa mielonego, kaczki, jabłek i przegrzebek. Wśród tych grup przepustkę do kolejnego etapu otrzymało 19 osób, w tym Ania Łempicka, której jury przyznało złoty fartuch.

Oceń ten artykuł 0 0