Robert Makłowicz opowiada o szacunku do jedzenia. Dlaczego Polacy tyle go marnują?

Robert Makłowicz opowiada o przyzwyczajeniach Polaków, ich nawykach żywieniowych i o tym co zmieniło się w naszych kuchniach

Robert Makłowicz przypomina o przysłowiowym szacunku do chleba i w ogóle o szacunku do jedzenia, jakiego czasem nam brakuje. Jego zdaniem Polacy nieumiejętnie gospodarują w swoich kuchniach i marnują bardzo dużo produktów, które da się z powodzeniem wykorzystać. Kuchnia 'zero waste" to taka, gdzie nic się nie marnuje i chociaż każda skrajnośc jest przesadą, to jednak szacunek do jedzenia a tym samym szacunek do pracy, to bardzo ważne rzeczy, o których nie powinniśmy zapominać. Jego zdaniem wynika u nas to z przeszłości i tego, że żyliśmy w czasach, gdzie na bardzo wiele nie mogliśmy sobie na nic pozwolić. Zobaczcie tę krótką wypowiedź aby poznać całość jego opinii. Zgadzacie się z nią? 

Oceń ten artykuł 1 0

Ogólna ocena Robert Makłowicz opowiada o szacunku do jedzenia. Dlaczego Polacy tyle go marnują? to: 100% / 100%, uzyskana z: 1 głosów.