Pierniczki ze sweterkiem? A może z koronką? Liz Joy pokazuje jak kreatywnie można ozdobić świąteczne ciasteczka!

Zwlekasz ze świątecznymi wypiekami? Spróbuj zainspirować się dekoracjami od Liz Joy. Choć zadanie jest niezwykle trudne, to z pewnością zrobi niemałe wrażenie przy wigilijnym stole. Dodatkowo są niesamowicie fotogeniczne, w sam raz na pochwalenie się nimi na Instagramie. Jest na czym zawiesić oko! Zobacz sam!

Zamiłowanie do cukiernictwa

Liz Joy zajmuje się tworzeniem niesamowitych słodkości, które niemal uchodzą za dzieło sztuki. Nic dziwnego, projektuje kreatywne wzory i robi to niezwykle starannie, że aż żal zjeść tak pięknie udekorowane desery. Sama Liz przedstawia się nie jako cukierniczka, a dyrektorka kreatywna, cukrowa artystka i ilustratorka. Na swoim koncie ma doświadczenie w branży marketingowej i rozrywkowej. Zajmowała się zarządzaniem markami i w międzyczasie poświęcała się również pasji cukiernictwa. Postanowiła zatem założyć firmę Inspired To Taste.

Inspiracje w tworzeniu niezwykłych wypieków

Artystka wraz z jej zespołem inspiruje się przeróżnymi rzeczami. Na przykład kreacjami popularnych osób ze świata show-biznesu. Zobaczymy więc słynną łabędzią suknię Bjorn, czy strój Wonder Woman. Wizerunek Lincolna, czy Justina Biebera również znajduje się w portfolio Liz. Można podziwiać także niezwykle szczegółowe odwzorowanie różnych scenek z filmów, czy to z Urszulą z Małej Syrenki, czy z Czerwonego Kapturka. Dbałość o każdy detal szczególnie uwidacznia się podczas tworzenia struktury ubrań na deserach. Świetnie odwzorowuje sweter, czy koronkę, czy dżinsy.

Osiągnięcia Liz Joy

Prace Liz wprawiają w zachwyt również największe światowe firmy. Wykonuje specjalne zlecenia dla takich marek jak Netflix, Sephora, Warner Bros., Urban Decay, a także Christian Louboutin. Poza rozchwytywaniem przez tak duże firmy jest również doceniania przez  prestiżowe nagrody z branży cukierniczej. Liz odnosi sukces w mediach społecznościowych. Na Instagramie dekoratorki możemy podziwiać piękne wypieki. Do grona fanów dołączyło już ponad 100 tysięcy osób. Niestety zdecydowana większość obserwujących nigdy nie spróbuje wypieków Liz Joy i jej zespołu. Obecnie zajmują się realizacją zamówień tylko dla dużych firm. Nie jest to zatem towar hurtowy, tylko przygotowywany dla specjalnych ekskluzywnych klientów. Artystka w ten sposób łączy swoje doświadczenie w branży marketingowej z pasją do cukiernictwa.

Zobaczcie tylko jakie cuda potrafi stworzyć!

View this post on Instagram

I finally found time to work on some fashionable (chocolate) “gingerbread” people for my niece and nephew. When I asked you guys what designer they should be wearing this year, your overwhelming response was GUCCI! So here’s Ellie’s gingerbread girl, wearing a look from @gucci’s fall 2019 ready-to-wear collection (swipe to see inspo outfit). I actually made little isomalt sunglasses to match, but I think the cookie looks better without them (and will be lots easier to ship). I’m definitely planning on making these gingers an annual tradition for my favorite cookie-loving kiddos. ? _______________________________________________________ Ezra and Ellie prefer chocolate-everything, so this is actually a chocolate cookie (I tried @borderlandsbakery’s recipe for the first time and am in looooove with it! Seriously so damn good ). I decorated this ginger with a combo of royal icing and chocolate-flavored fondant. All painted details are done with @thesugarart’s Elite Colors, and I glossed her shoes and eyes with @poppypaints Super Shine. Ezra’s Gucci guy is up next! _______________________________________________________ - - - - - - - - - - #cookieart #decoratedcookies #customcookies #royalicing #sugarcookies #cookiesofinstagram #sugarcookiesofinstagram #icedcookies #cookieartist #cookiedesign #designercookies #instadessert #dessertlover #foodart #edibleart #cutefood #fondant #frosting #sweettooth #madetocreate #foodstyling #cookiedecorating #fashionlovers #bakersgonnabake #instabaker #guccigang #guccigucci

A post shared by Sugar Artist Liz joy (@inspiredtotaste) on

View this post on Instagram

I heard @cookieconshow tix sold out insaaaanely fast yesterday. Who managed to snag one ?? Be sure and check out the add-on lineup at CookieCon.net (there are so many amazing options!). Add-on classes go on sale October 16th for ticket holders. In addition to teaching these designs in my San Diego workshops next weekend, I’ll also be bringing them to CookieCon. This workshop is allllll about TEXTURE (one of my favorite things to create!), and we’ll be using a variety of tools, toppings and techniques to create these fashionable little edible accessories. _______________________________________________________ San Diego: I only have two more openings for this workshop on Friday 10/18 and one spot left for Saturday 10/19. I’m going to be closing enrollment this Sunday (10/13), so be sure to snag a seat if you’re interested (bottomless mimosas will be served, messes will be made, and lots of fun will be had ?). More deets can be found via the link in my bio. _______________________________________________________ - - - - - - - - - - #cookieart #decoratedcookies #customcookies #royalicing #sugarcookies #cookiesofinstagram #sugarcookiesofinstagram #icedcookies #cookieartist #cookiedesign #designercookies #instadessert #dessertlover #foodart #edibleart #cutefood #fondant #frosting #sweettooth #madetocreate #foodstyling #cookiedecorating #flatlay #fashionlovers #bakersgonnabake #instabaker

A post shared by Sugar Artist Liz joy (@inspiredtotaste) on

View this post on Instagram

Here are a couple more views and some behind-the-scenes photos of the birthday pie I made for my dad. It had a lemon curd, spirulina (for color) and blueberry filling in a rosemary almond cookie crust. I love using this vegan almond cookie recipe as a base for my cookie crust pies because it doesn’t spread, has a firm texture that allows me to shape/mold it, and it doesn’t get soggy when baked correctly. Plus it’s reduced-carb/reduced sugar, so I don’t feel too guilty about adding all the sweet toppings . I’ve promised a bunch of you that I’ll share the recipe and I swear I haven’t forgotten! I’ve just been super swamped, but am planning on sending out an email as soon as I have time. _______________________________________________________ I don’t generally sketch out my cookie designs; however, pies (and usually cakes) are a different story because they involve so many pieces and layers. It’s not about having a perfect sketch, but instead more about getting a sense of all the different elements I want to make as well as spatial planning and figuring out how I‘ll layer all the pieces. I also like to snap super quick progress pics along the way as I bake, decorate, and orient elements (usually horrible quality photos and rarely with the intention of sharing ). I do this so I can view my work on screen and make adjustments to the design. I’m not sure if it’s my background as an art director or what, but I never get a full sense of things until I’m able to view them on screen. I also use these layout photos as a reference point when I’m securing all the final elements after the pie’s been filled. _______________________________________________________ - - - - - - - - - - #pie #pieart #pierevival #pastryart #marthabakes #foodart #ilovepie #piecrust #imsomartha #piesofinstagram #foodstyling #onmytable #pielover #patisserie #homebaker #piecrust #psimadethis #heresmyfood #dessertporn #foodwinewomen #thekitchn #desserttime #sugarcraft #madetocreate #instapastry #pastrylover #cutefood #abmlifeiscolorful #fantasyart

A post shared by Sugar Artist Liz joy (@inspiredtotaste) on

Zobacz również:

Przepis na kruche ciasteczka z czekoladą od Anny Lewandowskiej. Tych słodkości nie może zabraknąć na Twoim stole!
Do świąt jeszcze kilka dni, co oznacza, że czeka nas gotowanie, pieczenie, ale też... zakaz podjadania! A co w momencie, kiedy chcemy już spróbować pysznych...

Oceń ten artykuł 0 0